Alle mennesker har en større eller mindre grad av intuisjon og ekstrasensoriske evner. Noen klarsynte er født med en stor evne, og har lært seg å tolke og bruke denne evnen gjennom barndom og ungdom. Andre synske har blitt oppmerksomme på gavene sine som voksne, og har utviklet den bevisst etter at de først ble kjent med den. Har du noen gang hørt vardøger, eller hatt en klar magefølelse om noe? Da har du hatt opplevelser som hører til det klarsynte eller det synske, og dette er fint å ta utgangspunkt i.

De aller fleste av oss vil nemlig kunne klare å utvikle vår medfødte intuisjon slik at vi kan oppleve en større grad av sikkerhet i eget liv. Noen av oss som allerede har en sterk evne, vil kunne lære oss å mestre den og utvikle den slik at vi kan oppleve oss selv om klarsynte eller synske. Det å være synsk kan altså læres, på lik linje som du kan lære deg andre nye ting. Men om du aldri har brukt intuisjonen din før, eller aldri har tenkt over eller vært oppmerksom på den ekstra sansen din, så vil det naturlig nok kreve mye mer arbeid enn om du allerede bruker intuisjonen din bevisst.

De aller fleste av oss vil nemlig kunne klare å utvikle vår medfødte intuisjon slik at vi kan oppleve en større grad av sikkerhet i eget liv. Noen av oss som allerede har en sterk evne, vil kunne lære oss å mestre den og utvikle den slik at vi kan oppleve oss selv om klarsynte eller synske.

Hvordan kan man bli synsk?

Det dreier seg om å finne sitt indre rom, der du har kontakt med det utenomsanselige, og der du også kan finne tilknytningen til andre menneskers indre rom. Det finnes flere måter å oppnå dette på. En av de beste måtene er via meditasjon, siden meditasjon hjelper deg til å koble ut den sanselige verdenen omkring deg, og tillater deg å bli kjent med sinnet ditt og alle de ulike aspektene av det som du ikke får tid til å merke i en travel hverdag.

Hva må jeg gjøre?

Når du sitter ned og kobler helt ut, vil du først begynne å legge merke til pusten din. Hvis du klarer å fokusere så klart på pusten din at du ikke legger merke til noe som helst annet rundt deg, da er du på vei inn i det indre rommet ditt. De første gangene du prøver, vil det være vanskelig å klare å konsentrere seg nok – det krever høy grad av konsentrasjon, og mange opplever at det er fort gjort å miste fokus! Men ikke gi opp. Fortsett å prøve, gjerne hver dag, slik at du trener opp bevisstheten din til å rette seg innover og ikke utover. Dette er ofte det vanskeligste, siden vi er så vant til å fokusere på alt som er rundt oss og som krever at vi forholder oss til det; dermed overser vi vårt eget indre liv, og går glipp av mange muligheter til å få det bedre.

Men etter hvert som du trener deg på å rette fokuset innover og glemme omverdenen, vil du oppleve at det blir stadig lettere å komme til det stadiet der du bare fokuserer på din egen pust og kjenner en ny stillhet i bevisstheten din. Da har du kommet inn i ditt eget indre rom, og kan begynne med å lytte til det du finner der, gjøre deg kjent og bli trygg på de ulike følelsene som oppstår.

Klarsynthet og det indre rommet

Det indre rommet er ikke forbeholdt de med klarsynthet, det indre rommet er noe alle kan komme i kontakt med ved hjelp av øvelse. Og etter hvert som du øver deg, vil du kunne koble deg på andre menneskers indre rom og få kontakt med deres indre bevissthet, slik at du kan lytte til det som skjer der, og tolke det etter beste evne. Det er derfor en synsk eller klarsynt ikke trenger å være i samme rom som personen de spår; det er nok å være tilknyttet det indre rommet, så kan den klarsynte fornemme både følelser, tanker og ønsker. Alle mennesker er til en viss grad klarsynte, så det er slett ikke umulig for deg å komme dithen at du kan lese andre mennesker – det vanskeligste for oss er faktisk ofte å stole på oss selv og vår egen intuisjon! Klarer du å stole på din egen intuisjon, i kombinasjon med at du lærer deg å finne ditt indre rom og rette bevisstheten din dypt innover i deg selv, da har du alle muligheter til å finne din egen evne som klarsynt og kunne være synsk.